Femtosekund laserkälla | Ultrasnabba laser | 532nm grön, 1064nm IR

Femtosekundlasrar finns i olika våglängder som infraröd, grön och ultraviolett. Bland dem har infraröda lasrar unika fördelar inom olika områden, eftersom de selektivt kan absorberas av material eller molekyler, vilket resulterar i nästan ingen termisk stötzon under laserbearbetning i industrier som elektronik, fotonik och medicin. Femtosekundlasrar används i stor utsträckning inom materialbearbetning, kirurgi, hemelektronik, elektronisk kommunikation, spektroskopi, flyg, försvarstillämpningar och grundläggande vetenskap.

Ultrasnabba lasrar har flera typiska tillämpningar i industriella miljöer. Till exempel används ultratunt glasbearbetning eller UTG i stor utsträckning inom konsumentelektronikskärmar och halvledarindustrier. Eftersom vikbara smartphones kräver högkvalitativt glas med bättre transparens, flexibilitet och minskad vikt, har ultrasnabb laserbehandling blivit den primära bearbetningsmetoden för elektroniskt glas. Femtosekundlasrar har hög energitäthet och kan lätt överskrida glasskadetröskeln. Dessutom är femtosekundpulser ett "kallt bearbetningsläge" som säkerställer att kanten på ljuspunkten är komplett, utan störningar, och uppnår ultralåga fraktureffekter. Under bearbetningen kan det göra sidoväggen slät, förhindra oregelbundna grader och undvika onormala sprickor orsakade av överskottsvärme.

Femtosekundlasrar är också lämpliga för skärning av guldpläterade kopparfolier. Kopparfolier är vanliga element inom elektronikindustrin. Traditionella bearbetningsmetoder använder huvudsakligen stansning, vilket har begränsningar vad gäller effektivitet, bearbetningshastighet, förlust och skärnoggrannhet. Vid användning av konventionell laserskärning gör kantens termiska effekt att kopparfolien lätt kan deformeras och deformeras, vilket orsakar kantförkolning och materialdenaturering. Däremot har femtosekundlasrar ett unikt "kallbearbetningsläge" som undviker termisk ackumulering och skyddar guldplätering från att falla av. Femtosekundlasrar har också utmärkt strålkvalitet som säkerställer konsistensen av kanteffekten av det bearbetade materialet och planheten på båda sidorna av skärvägen och ändytan.

Slutligen används femtosekundlasrar för bearbetning av zirkoniumkeramik. Zirkoniumoxidkeramik har utmärkt högtemperaturbeständighet och kan användas som induktionsvärmerör, eldfasta material och värmeelement. De har känsliga elektriska prestandaparametrar, hög seghet, hög böjhållfasthet, hög slitstyrka, utmärkt isoleringsprestanda och termiska expansionskoefficienter nära stål. De används främst i keramiska knivar, syresensorer, termiska substrat för bränsleceller, bränsleceller med fast oxid, högtemperaturvärmeelement och andra områden. Jämfört med metaller har zirkoniumkeramik bättre slitstyrka, slät yta, bra textur och ingen oxidation. Men traditionell zirkoniumoxid keramisk bearbetning har oundvikligen en rad problem såsom dålig bearbetningskvalitet och låg effektivitet. Femtosekundlaserbearbetning kan lösa dessa problem mer fint och effektivt eftersom femtosekundpulser har en hög energitäthet som kan uppnå kallbearbetningsläge. Femtosekundlaserns höga precision och låga materialskador gör den idealisk för att skära zirkoniumkeramik med hög effektivitet och precision.

Sammanfattningsvis är femtosekundlaserkällor eller ultrasnabba lasrar viktiga verktyg inom olika industriella områden på grund av deras unika fördelar vid bearbetning av material med hög precision och effektivitet. De är lämpliga för ultratunt glasbearbetning, guldpläterad kopparfolieskärning, zirkoniumoxidkeramisk bearbetning och andra applikationer där traditionella metoder har begränsningar.

● 0.5 miljarder USD Aktiebolag, aktiekod: 688291.
● 300+ internationella medlemmar.
● 100+ FoU-ingenjörer.
● 20 %+ av intäkterna för FoU-kostnader.
● 5000+ kunder i 100+ länder.
● Kärnleverantör till de flesta tillverkare av lasermaskiner.
● No. 1 SPIE PRISMAWARDS (Highest Honor of World Laser Industry) Finalist, Programvarukategori.

Visar det enda resultat

Fler produkter laddas upp, kontakta oss för information i förväg.

Märk 0 slut 5
Från $9.99 För Bulkköpare.
Även om produkten är klar har den inte laddats upp till vår hemsida ännu. Om du är intresserad av att lära dig mer, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig gärna med mer information.