Hem - Produkter - Optik & lins - F-theta-objektiv

Bäst F-theta Scan Lens | Telecentrisk F-theta-objektiv | 355nm - 10600nm

Vi introducerar vår F-theta scan-lins, en mångsidig optisk komponent som ofta används i lasermärkning, skärning, borrning och etsningsprocesser. Vår F-theta skanningslins möjliggör snabb och enhetlig skanning över hela synfältet, med distorsion kontrollerad inom 0.2 %. Vår produktlinje uppfyller de högsta internationella standarderna för avancerade linser och utmärker sig för sin omfattande variation, omedelbara tillgänglighet, pålitliga kvalitet och mycket konkurrenskraftiga priser.

Vårt F-theta Scan Lens-sortiment är indelat i tre huvudkategorier:

1. Flat Field F-theta Scan Lens:
Våra optiska glas F-theta skanningslinser täcker ett våglängdsområde från 355nm ultraviolett (UV) till 10.6um infrarött och är lämpliga för de flesta lågeffekts industriell lasermärkning och andra laserbehandlingstillämpningar på marknaden. Jämfört med smält kiseldioxid, optiska glaslinser erbjuder en större skanningsvinkel. Högeffekts fused silica F-theta scanlinser har en högre skadetröskel för att motstå hög lasereffekt och bättre termisk stabilitet för att minska termisk fokaldrift. För stabil fokusering i laserbehandlingsapplikationer med hög effekt, används högeffekts fused silica F-theta scan linser i stor utsträckning. ZnSe F-theta skanningslinser är designade för CO2-lasrar, gjorda av zinkselenidkristall, med en våglängd som i första hand sträcker sig från 9.3 μm till 10.6 μm.

2. Telecentrisk F-theta skanningslins:
Anslagsvinkeln för vår telecentriska F-theta-skanningslins är strikt kontrollerad för att säkerställa att den utgående strålen är nästan vinkelrät mot arbetsplanet vid vilken fältvinkel som helst. Detta resulterar i avsevärt förbättrad rundhet av brännpunkten, enhetlighet i xy-riktningen och vinkelräthet i z-riktningen över hela laserbehandlingsområdet. Därför erbjuder 他、telecentriska F-theta skanningslinser speciella fördelar vid precisionsbearbetning och vertikal borrning. Optisk glass telecentriska f-theta-skanningslinser är lämpliga för laserbehandling med låg effekt, medan telecentriska f-theta-skanningslinser med smält kisel har en högre skadetröskel för att klara hög lasereffekt.

3. Achromatic F-theta Scan Lens:
Med en unik akromatisk design, justerar vår akromatiska F-theta-skanningslins det fungerande fokalplanet hos en 1064nm-laser med det synliga ljusets fokalplan som övervakas av en CCD-kamera, vilket möjliggör tydlig bildåtergivning för CCD fullfältslaserbehandling (koaxiell vision).

2024 Bästa F-theta Scan-objektiv Till salu!

Köp 355-10600nm f-theta-objektiv direkt från bästa pristillverkaren, med överkomligt och billigt pris.

Visar alla 4 resultat

Achromatic F-theta Scan Lens

Märk 0 slut 5
Från $399.00 För Bulkköpare.
 • Mycket konkurrenskraftigt pris.
 • OEM / ODM-anpassning tillgänglig.

F-theta Galvo Scan-objektiv

Märk 0 slut 5
Från $19.90 För Bulkköpare.
 • Full våglängd från 355nm till 10.6um.
 • Full brännviddsområde från 63 mm till 1450 mm.
 • Högkvalitativt optiskt glas, smält kiseldioxid och zinkselenidmaterial.
 • Mycket konkurrenskraftigt pris.
 • OEM / ODM-anpassning tillgänglig.

Telecentrisk F-theta Galvo Scan-objektiv

Märk 0 slut 5
Från $599.00 För Bulkköpare.
 • Full våglängd från 355nm till 1940um.
 • Full brännviddsområde från 32 mm till 330 mm.
 • Högkvalitativt optiskt glas och smält kiseldioxidmaterial.
 • Mycket konkurrenskraftigt pris.
 • OEM / ODM-anpassning tillgänglig.

Fler produkter laddas upp, kontakta oss för information i förväg.

Märk 0 slut 5
Från $9.99 För Bulkköpare.
Även om produkten är klar har den inte laddats upp till vår hemsida ännu. Om du är intresserad av att lära dig mer, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig gärna med mer information.

F-theta laserskanningslins | Allt du behöver veta!

Avancerad F-theta skannings- och fokuseringslins med högkvalitativt optiskt glas, smält kiseldioxid och ZnSe-material.

Inom lasertekniken är precision och effektivitet av största vikt. f-theta-linser, även kända som skanningslinser eller linjära linser, spelar en avgörande roll för att uppnå dessa mål. Designade för att säkerställa ett förhållande mellan bildhöjd och skanningsvinkel (y=f*θ), dessa linser är centrala för tillämpningar som kräver enhetlig bildkvalitet över ett plan. Det här blogginlägget fördjupar sig i egenskaperna, typerna och urvalskriterierna för f-theta-linser, och ger insikter för både proffs och entusiaster inom laserindustrin.

Egenskaper hos f-theta-linser

F-theta-linser har flera utmärkande egenskaper som skiljer dem åt i laserapplikationer. För det första ger de ett platt bildplan för monokromatiskt ljus, vilket säkerställer konsekvent bildkvalitet med minimala aberrationer. Dessutom erbjuder de en linjär scanningskapacitet, där en viss avböjningshastighet för det infallande ljuset motsvarar en ungefär konstant scanningshastighet. Detta gör dem idealiska för applikationer som kräver precision och enhetlighet i laserskanningsprocesser.

Typer av f-theta-linser

Klassificeringen av f-theta-linser kan baseras på antalet linselement de innehåller, såsom enkelelements-, dubbelelements- och trippelelementkonfigurationer. I allmänhet är linser med ett element enklare och mer kostnadseffektiva, särskilt i CO2-lasertillämpningar där materialkostnaderna är högre. Valet mellan olika typer beror ofta på materialöverväganden och komplexiteten i tillverkningsprocessen. Dessutom finns f-theta-linser tillgängliga för olika våglängder, inklusive 266nm DUV, 355nm UV, 450nm blått ljus, 532nm grönt ljus och 1064nm fiber, där 1064nm fiber och 10.6um CO2-linser är bland de mest använda.

Välja rätt f-theta-objektiv: Viktig kunskap

När du väljer ett f-theta-objektiv är flera tekniska parametrar avgörande, inklusive arbetsvåglängden, skanningsområdet (eller brännvidden) och den fokuserade punktens diameter. Arbetsvåglängden bestäms av laserkällan, medan skanningsområdet påverkas av linsens brännvidd. Ett viktigt övervägande är den fokuserade punktstorleken, som spelar en betydande roll för precisionen och effektiviteten av laserprocessen. ingenjörer betonar vikten av att matcha linsen till applikationens krav, med hänsyn till faktorer som skanningsområdet och materialet som bearbetas.

Innovativa lösningar för komplexa behov av lasermärkning

När man står inför utmaningar med att förena märkningsprecision med räckvidden kan flera tillvägagångssätt övervägas. Avancerade tekniker som 3D-skanningssystem, användning av småfältslinser i kombination med XY-plattformar, val av telecentriska linser eller val av UV- eller EUV-lasersystem, erbjuder potentiella lösningar. Dessa metoder, utvecklade och rekommenderade av ingenjörer, gör det möjligt för användare att uppnå högkvalitativa lasermarkeringsresultat även i krävande applikationer.

Slutsats: Navigera i världen av f-theta-objektiv

Valet av rätt f-theta-lins, oavsett om det är för en laserskanningslins eller någon specifik tillämpning, är ett avgörande beslut som avsevärt kan påverka resultatet av laserbearbetningsuppgifter. Genom att förstå egenskaperna, typerna och urvalskriterierna för dessa linser kan proffs inom området göra välgrundade val som förbättrar precisionen, effektiviteten och kvaliteten på deras arbete. När lasertekniklandskapet fortsätter att utvecklas kommer det att vara nyckeln till att behålla en konkurrensfördel att hålla sig informerad om de senaste framstegen och lösningarna inom f-theta-linstekniken.