Direkt diodlaser | 915nm 976nm direktdiodlaser

Direktdiodlasrar är halvledarlasrar som kan användas som högenergiljuskällor i materialbearbetning och andra applikationer. De använder halvledarmaterial som förstärkningsmedia för att avge laserljus, med partiklar som övergår mellan lednings- och valensbanden för att producera fotoner. Direkt elektrisk excitation möjliggör effektiv omvandling av elektrisk energi till ljus (med en verkningsgrad på 55%) utan behov av omvandlingsanordningar, vilket minskar energiförlusten. Jämfört med fiberlasrar har direktdiodlasrar högre effektivitet, mindre storlek och lägre kostnad.

Direktdiodlaser kan användas i stor utsträckning inom plastsvetsning, lödning, metallvärmeledningssvetsning, rengöring, skärning, härdning, beklädnad och andra områden.

Direktdiodlasrar med låg effekt (<200W) används främst vid lödning och plastsvetsning. Lasersvetsning har fördelar som inga rumsliga begränsningar, inget lödhuvud, beröringsfri, ingen statisk elektricitet, mindre förbrukningsvaror och snabb svetshastighet. Inför de ökande kostnaderna för manuellt arbete och trenden med intelligent och precisionstillverkning, kommer laserlödning med direktdiodlaser att påskynda marknadsföringen och tillämpningen genom att ersätta traditionella lödningsmetoder.

Mediumkraftiga direktdiodlasrar (200W-1000W) används främst vid ledande svetsning. Direktdiodlasrar har våglängdsfördelar och kan teoretiskt svetsa alla metallmaterial som kolstål, rostfritt stål, aluminiumlegering, nickellegering etc. När foggapet är stort, jämfört med fiberlasrar, har direktdiodlasern en större fokuserad punkt , vilket effektivt kan kompensera för arbetsstyckets noggrannhet. Bredden på baksidan av svetssömmen är också större, vilket kan kompensera för defokuseringsnoggrannhetsfel och säkerställa att lasern helt smälter materialet. Den har egenskaper som stabil svetspool, smidig svetssöm, snabb hastighet, bra konsistens.

Högeffekts direktdiodlasrar (>1000W) används främst i beklädnad. Direktdiodlasrar med hög effekt kan utföra ytvärmebehandling eller lokal beklädnad på metalldelar med höga krav på slitstyrka och korrosionsbeständighet. De har egenskaper som hög elektrisk-optisk effektivitet, hög materialabsorptionshastighet, låga underhållskostnader, rektangulär strålform och jämn ljusintensitetsfördelning, vilket gör dem till ett idealiskt val för beklädnadstillämpningar.

Sammantaget erbjuder direktdiodlasrar vid 915nm och 976nm våglängder hög effektivitet, hög effekt och utmärkt strålkvalitet, vilket gör dem till ett mångsidigt val för ett brett utbud av industriella laserapplikationer.

● 0.5 miljarder USD Aktiebolag, aktiekod: 688291.
● 300+ internationella medlemmar.
● 100+ FoU-ingenjörer.
● 20 %+ av intäkterna för FoU-kostnader.
● 5000+ kunder i 100+ länder.
● Kärnleverantör till de flesta tillverkare av lasermaskiner.
● No. 1 SPIE PRISMAWARDS (Highest Honor of World Laser Industry) Finalist, Programvarukategori.

Visar det enda resultat

Fler produkter laddas upp, kontakta oss för information i förväg.

Märk 0 slut 5
Från $9.99 För Bulkköpare.
Även om produkten är klar har den inte laddats upp till vår hemsida ännu. Om du är intresserad av att lära dig mer, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig gärna med mer information.