Lasermärkning

Förstå grunderna för lasermärkningsteknik för rostfritt stål

Förstå grunderna för lasermärkningsteknik för rostfritt stål | Laserkina

Lasermärkningsteknik har revolutionerat sättet vi graverar material på, särskilt metaller som rostfritt stål. Denna avancerade teknik handlar inte bara om att etsa mönster utan också att lägga till en färgklick till markeringarna. Dyk in i lasergraveringsvärlden när vi utforskar principerna bakom lasermärkning av rostfritt stål och färglasermärkningsprocesser.

De grundläggande principerna för lasermärkning

Lasermärkning på rostfritt stål använder en laserstråle med hög energidensitet för att lokalt bestråla arbetsstyckets yta. Detta gör att ytmaterialet förångas snabbt eller ändrar färg, vilket avslöjar det underliggande materialet. Alternativt kan det leda till kemiska och fysikaliska förändringar i ytmaterialet, vilket resulterar i synliga märken. I vissa fall tar laserenergin bort en del av materialet för att avslöja önskade mönster eller text. En lasermarkeringsmaskin spelar en avgörande roll i denna sofistikerade process, och säkerställer precision och kvalitet i slutmärket.

Innovationer inom färglasermärkning på rostfritt stål

Färglasermärkning på rostfritt stål är en kreativ process där laserns termiska energi bildar ett oxidskikt på den rostfria stålytan. Detta oxidskikt ändrar färg med variationer i temperatur, vilket resulterar i en färgstark markeringseffekt.

LASERKINA ingenjörer har identifierat tre nyckelprinciper som leder till manifestationen av färg under lasermarkeringsprocessen:

Bildning av färgade oxider.

  • Skapande av en färglös transparent oxidfilm som producerar interferensfärger.
  • Samtidig bildning av både färgade oxider och en färglös oxidfilm.
  • Rekommenderad utrustning för färglasermärkning i rostfritt stål.

För att uppnå högkvalitativ färglasermärkning i rostfritt stål krävs specifik utrustning. rekommenderar följande inställningar:

  • Lasertyp: The MOPA-laser (Master Oscillator Power Amplifier), känd för sina justerbara pulslängder, rekommenderas starkt.
  • Objektivval: Ett vanligt val är F254-objektivet, som täcker ett lasermarkeringsområde på 170mm*170mm.
  • Rostfritt stålmaterial: Ett något tjockare 304 rostfritt stål är att föredra eftersom tunnare material kan deformeras på grund av värme.

Fokuseringsmetoder:

  • För Q-switched lasrar används vanligtvis en off-fokusmetod (vanligtvis med en nedåtgående fokusförskjutning).
  • För lasrar med justerbar pulsbredd av MOPA-typ är normalt fokus normalt tillräckligt.

LASERCHINA-ingenjörer ger en guide till parametrarna för vanliga färger som kan uppnås med lasrar med justerbar pulsbredd, särskilt MOPA-typen som kan realisera dessa färger vid normal fokus.

Processanalys för optimal färgmärkning

Färgvariationen i lasermarkering påverkas av faktorer som tätt fyllningsavstånd, medelhög pulsbredd och hög frekvens. Med andra ord, skillnaderna i färger påverkas huvudsakligen av laserns enkelpulsenergi och överlappningshastigheten för laserfläckarna på stålet. En lasermarkeringsmaskin som kan finkontrollera dessa parametrar är avgörande för att uppnå ett brett spektrum av färger.

Slutsats

Konsten att lasermarkera i rostfritt stål har blivit mer komplicerad med möjligheten att lägga till livfulla färger till graveringarna. Genom att förstå de underliggande principerna och använda rätt utrustning, såsom en högkvalitativ lasermarkeringsmaskin, kan företag förbättra sina produkter med hållbara och visuellt tilltalande märkningar. fortsätter att förnya sig och tillhandahåller branschledande råd och teknik för att uppnå bästa resultat inom lasermärkning. Oavsett om det är för estetiskt tilltalande eller funktionella syften, fortsätter framstegen inom lasermarkeringsteknik att tänja på gränserna för vad som är möjligt inom materialgravering.

KONTAKT FÖR LASERLÖSNINGAR

Med över två decennier av laserexpertis och ett omfattande produktsortiment som omfattar enskilda komponenter till kompletta maskiner, är din ultimata partner för att möta alla dina laserrelaterade krav.

relaterade inlägg

Kommentera uppropet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *