Lasersvetsning

Revolutionerande litiumbatteritillverkning med avancerade lasersvetsningslösningar

Revolutionerande tillverkning av litiumbatterier med avancerade lasersvetsningslösningar | Laserkina

I den snabbt utvecklande litiumbatteriindustrin är det ytterst viktigt att säkerställa battericellernas säkerhet och tillförlitlighet. En kritisk komponent i denna process är tätningsspiken, som används i slutmonteringssteget av fyrkantiga litiumjonbatterier med aluminiumskal. När elektrolyten väl har injicerats måste tätningsspiken lasersvetsas för att isolera batterikärnan från den yttre miljön och säkra dess tätning och tillförlitlighet. Att uppnå hög effektivitet utan att kompromissa med kvaliteten är väsentligt, med första passageutbytet av tätande spiksvetsning som kräver häpnadsväckande 99.5 % eller högre. Faktorer som renhet på injektionsstället och stabiliteten hos själva lasern spelar en betydande roll för att uppfylla dessa stränga krav.

Innovativ Lasersvetsning Teknik för förbättrad batterisäkerhet

För att uppfylla de höga krav som krävs för tätning av spiksvetsning, LASERKINA, en ledare inom leverans av laserlösningar, har utvecklat en pålitlig lasersvetslösning som är skräddarsydd för de rigorösa kraven för tillverkning av kraftbatterier. Denna avancerade svetsteknik använder en laserstråle med hög energidensitet för exakta, effektiva svetsoperationer på metallmaterial, designad specifikt för smarta tillverkningssektorer som batteriproduktion. Lösningens hörnsten är QCW-lasern (Quasi Continuous Wave) med hög effekt, som kan generera kontinuerliga eller pulsade laserstrålar med hög energitäthet och utmärkt strålkvalitet. Detta möjliggör snabb och pålitlig svetsning, tack vare exakt kontroll och optiska system som fokuserar laserstrålen direkt på tätningsspikarna.

Optimera svetsprestanda med QCW-lasrar

QCW-lasern, kärnutrustningen i 's lasersvetslösning, är en 600/6000W-modell som utmärker sig vid bearbetning av material med hög hårdhet, reflektivitet eller värmeledningsförmåga. Dess pulserande moduleringsförmåga uppnår hög precision och repeterbarhet i pulsstyrning, vilket gör den överlägsen traditionella 600W YAG-lasrar i svetshastighet och med en högre fotoelektrisk omvandlingshastighet. Denna laser säkerställer att spiksvetsningsprocessen är effektiv, kräver ingen optisk vägkorrigering, använder inga optiska förbrukningsvaror och kräver minimalt underhåll.

Revolutionerande tillverkning av litiumbatterier med avancerade lasersvetsningslösningar | Laserkina

Att bevisa excellens genom rigorösa tester

LASERCHINAs ingenjörer genomförde omfattande tester med täckplåtar av aluminium och 1 mm tjocka aluminiumspikar, och undersökte olika parametrar som laserhastighet, enpunktsenergi, frekvens, pulsbredd, toppeffekt och oskärpa. Resultaten var imponerande: ett svetsdjup på 0.9 mm, en svetsbredd på 1.18 mm, en CPK på 1.7 och en svetshastighet på ≥14 mm/s. Dessa tester bekräftade lösningens förmåga att producera svetsar utan explosioner, gropar, nålhål eller sprickor, och uppnå fullständiga, porositetsfria svetspooler utan ytexplosioner eller svärtning.

Fördelar med lasersvetsning vid batteritillverkning

LASERCHINAs lösning för tätande spiksvetsning erbjuder tydliga fördelar vid batteritillverkning, inklusive hög precision och flexibilitet för svetsning av komplexa former och specifikationer, och hög effektivitet och energibesparingar. Det förbättrar produktionseffektiviteten avsevärt jämfört med traditionell YAG-svetsning, vilket minskar energiförbrukningen samtidigt som effektiviteten fördubblas. Lösningens automations- och intelligensnivå möter kraven från modern industriell tillverkning, vilket möjliggör automatiserad matning, positionering och svetsning, vilket ytterligare förbättrar effektiviteten och produktkvaliteten. Med en modulär design för enkelt byte av delar och underhåll, fungerar systemet utan förbrukningsvaror, vilket minskar driftskostnaderna.

Slutsats

Den tätande spiklasersvetsningslösningen som utvecklats av representerar ett betydande framsteg inom tillverkningsteknik för litiumbatterier. Genom att erbjuda hög precision, effektivitet och tillförlitlighet uppfyller denna lösning inte bara utan överträffar branschens stränga krav. Dess framgångsrika tillämpning inom batteriproduktion visar på potentialen för bredare användning inom biltillverkning, elektronik och vidare, vilket markerar ett steg framåt i jakten på säkrare, mer tillförlitliga energilagringslösningar.

KONTAKT FÖR LASERLÖSNINGAR

Med över två decennier av laserexpertis och ett omfattande produktsortiment som omfattar enskilda komponenter till kompletta maskiner, är din ultimata partner för att möta alla dina laserrelaterade krav.

relaterade inlägg

Kommentera uppropet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *