Lasersvetsning

Revolutionerande svetsning med blå-infraröd hybridlaserteknik

I tillverkningsprocessen av batterier som används i elfordon svetsas kopparmaterial i höga hastigheter utan stänk, vilket innebär unika utmaningar. Traditionell svetsning med infraröda lasrar nära 1000 nm våglängd möter problem som låg energiabsorptionshastighet och processinstabilitet. För att komma till rätta med dessa har den innovativa blå-infraröda kompositlasersvetstekniken utvecklats, som erbjuder ett mer stabilt och effektivt alternativ. Det här blogginlägget fördjupar sig i fördelarna med detta tillvägagångssätt och hur det revolutionerar kopparsvetsning för elfordonsbatterier.

Utmaningar med infraröd lasersvetsning

Höghastighetssvetsning av koppar i elfordonsbatterier använder vanligtvis infraröda (IR) lasrar, som utgör två betydande hinder: låg energiabsorption och processinstabilitet. När koppar värms upp ökar dess absorptionshastighet för IR-lasrar, vilket leder till instabilitet som porbildning och stänk. Dessutom kan högeffekts IR-lasrar skada lasersvetsare på grund av reflekterad energi från kopparytan.

Blue Laser Advantage

Koppar absorberar blått laserljus med en hastighet av cirka 60 %, betydligt högre än IR-ljus. Rapporter har visat möjligheten att använda blå diodlasersvetsar för bearbetning av koppar, för att uppnå högeffektiv, högkvalitativ svetsning av kopparfolier och -plåtar. Blå lasrar har dock en högre kostnad än nära-infraröda lasrar och är begränsade till en maximal effekt på 2000 W.

Innovativ blå-infraröd kompositsvetsprocess

Genom att kombinera styrkorna och övervinna begränsningarna hos både blå och infraröda lasrar, LASERKINA ingenjörer har föreslagit en blå-infraröd kompositsvetsprocess. Detta tillvägagångssätt börjar med blått laserljus för att effektivt smälta kopparytan, följt av en infraröd laser för att fördjupa smältbassängen. Denna teknik har studerats av ingenjörer genom experiment och numeriska simuleringar, vilket ger lovande resultat.

Förbättrad svetseffektivitet med kompositlasrar

LASERCHINAs utveckling av ett kompositlasersystem som använder en blå halvledarlaser för förvärmning och en single-mode fiberlaser för svetsning har visat att förvärmning med blått ljus ökar absorptionshastigheten för kopparn för fiberlaserljuset, vilket resulterar i en större smältvolym och förbättrad svetseffektivitet. Detta system har visat sig vara mer effektivt än att använda enbart en enkelmodsfiberlaser.

Stabiliserande energiabsorption och effektivitet

Genom att använda en koaxiell sammansatt blå-infraröd lasersvetsmaskin har ingenjörer lyckats stabilisera smältbassängen och den termiska konvektionen i den, vilket inte bara påverkar svetsprocessens stabilitet utan också förlänger utrustningens livslängd. Laserns energiabsorption påverkar dessa faktorer avsevärt, och det blå ljuset har visat sig förbättra och stabilisera energieffektiviteten hos den infraröda lasern.

Slutsats

Den blå-infraröda kompositlasersvetsningsprocessen representerar ett betydande framsteg inom området för lasersvetsteknik, särskilt för högreflekterande metaller som koppar som används i elfordonsbatterier. Den tar itu med de viktigaste utmaningarna som traditionell IR-lasersvetsning innebär genom att utnyttja den höga absorptionshastigheten för blått ljus. Detta innovativa tillvägagångssätt, undersökt och testat av ingenjörerna på , förbättrar inte bara svetseffektiviteten utan förbättrar också processstabiliteten, vilket potentiellt leder till en ny standard för tillverkning av elektriska fordonskomponenter. När priserna på lasersvetsmaskiner blir mer konkurrenskraftiga kan införandet av sådana avancerade tekniker se en betydande ökning, vilket gynnar industrier som söker effektiva och pålitliga svetslösningar.

KONTAKT FÖR LASERLÖSNINGAR

Med över två decennier av laserexpertis och ett omfattande produktsortiment som omfattar enskilda komponenter till kompletta maskiner, är din ultimata partner för att möta alla dina laserrelaterade krav.

relaterade inlägg

Kommentera uppropet

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *